בריונות ושיימינג-בירור עמדות אישיות/רשת דרכא

[פעילות מתוקשבת] פיתוח היכולת של הנוער לברר את עמדותיו האישיות, להבין את המניעים העומדים מאחורי עמדות אלה ולהרחיב את הסובלנות כלפי עמדות אחרות, היא כלי חשוב בגיבוש הזהות האישית; מערכת החינוך יכולה לתרום לכך רבות.

קרא עוד  

אלימות ושיימינג ברשתות החברתיות/רשת דרכא

[פעילות מתוקשבת] הפעילות עוסקת בהשלכות של התנהגות בריונית ברשתות החברתיות, ונותנת כלים לחיזוק החוסן הרגשי בהתמודדות עם פגיעות חברתיות ברשת.

קרא עוד  

אלימות ושיימינג ברשתות החברתיות-פעילות להורים/רשת דרכא

[פעילות מתוקשבת] הפעילות מיועדת להורים ועוסקת בהעלאת המודעות להשלכות של פעולות שונות שהמתבגרים עושים ברשת וכללים בסיסיים ליישום בבית.

קרא עוד  

תופעת הבריונות ברשת.איך נתמודד?/קדמה

[פעילות מתוקשבת] פעילות זו מיועדת לפתח דיון על תופעת הבריונות ברשת, להכיר את התופעה מקרוב יותר ולחשוב יחד עם התלמידות והתלמידים – מה אפשר לעשות? ואיך אפשר וכדאי להתמודד עם המציאות הזו?

קרא עוד  

בריונות ברשת ובבית הספר/שיעור אחר

[פעילות מתוקשבת] האלימות בין בני נוער גבוהה ביותר בארץ. הרשתות החברתיות מעצימות את הפגיעה, שכן היא עלולה להתרחש גם בין כותלי ביה"ס וגם מחוצה לו ברשת האינטרנט החשופה לעיני כל. הנפגעים מאלימות זו, סובלים מאוד, ולעתים שותקים. מערך השיעור שלפניכם עוסק בתופעה שלילית זו באמצעות הקרנת סרט "מה כואב לילדים שלכם" של צופית גרנט ודיון שמתרחש בעקבותיו.

קרא עוד  

קישור לאתרים ולפעילויות בנושא בריונות ברשת

קרא עוד  

המילים שלך זה מה שאתה/מנהל חברה ונוער

[פעילות מתוקשבת] תופעת הביוש ברשת מאפשרת לכל אדם, באשר הוא, להיות שופט וגם מוציא לפועל את גזר הדין. בעידן המודרני של היום, תופעת הביוש יצרה משפטי רחוב שאיש אינו חסין מפניהם. מטרת הפעילות שלהלן היא להעלות למודעות בני הנוער את מורכבות השימוש באינטרנט ככלי לשיפור פני החברה-העשוי לחשוף עוולות, אך בה בעת עלול לשמש גם להפצת לשון הרע ולפגיעה בפרטיות

קרא עוד  

העומדים מהצד/שפ''י

[פעילות בכיתה] ה"עומדים מהצד" הינו מושג המתייחס לילדים ובני נוער אשר עדים למעשי ביריונות, פנים אל-פנים או ברשת. מטרת השיעור היא לחדד את ההבנה כי חוסר תגובה הוא בעצם מתן אישור לאירוע הפגיעה.

קרא עוד  

מה ההבדל בין שיתוף,הפצה ושמירה על פרטיות ברשת?/שפ''ינט

[פעילות מתוקשבת] פרטיות היא תנאי הכרחי לכבוד עצמי ודימוי עצמי הולם. אדם שפרטיותו מופרת, כשהכול צופים בו – כבודו העצמי פגוע, כמו גם הדימוי העצמי שלו, והוא שאינו יכול להתנהל על פי יכולותיו ומצפונו כאדם חופשי. אדם חופשי הוא אדם שפרטיותו נשמרת, והוא בוחר מה לחשוף לאחרים ומה לשמור לעצמו. בפעילות זו נבקש להעביר לתלמידים את המסר כי עליהם להפעיל שיקול דעת בעת השיתוף במידע.

קרא עוד  

כיצד מפצים על פגיעה בכבוד/חכימא

[פעילות מתוקשבת] מערך שיעור זה עוסק בפגיעה בכבוד (קריאות גנאי, שיימינג ברשת וכדומה), תוך התמקדות ביחסי פוגע-נפגע, בדרך של הפוגע לפצות את הנפגע ובדרך של הנפגע להחזיר את החיים למסלולם.

קרא עוד  

סרטונים בנושא אלימות ברשתות החברתיות

סרטונים בנושא אלימות ברשתות החברתיות

קרא עוד  

הגיע זמן מסך.../שפ''ינט

[פעילות בכיתה] תחילת השנה מזמנת בעבור כולנו הזדמנות להעלות ציפיות ושאיפות, כמו גם להציב לעצמנו מטרות אותן נרצה להגשים. ברוח ההתחדשות, באמצעות המערך המוצע, תוכלו ליצור עם התלמידים הסכמים באשר לשימוש באמצעים הטכנולוגיים השונים ולחדד היבטים שונים שינחו אותם בעת ההתנהלות ברשת ועם מסכים, כגון: ניהול זמן, תקשורת, יחסים בינאישיים ובריאות.

קרא עוד